Loading...

Welkom bij hoeveelzon.nl

Leuk dat je onze allereerste blog leest. Een stukje over onze voorgeschiedenis en het ontstaan van Hoeveelzon.nl.

In 2012 zijn we begonnen als ingenieurs- en architectenbureau. Op dat moment was de (bouw)crisis in volle gang en was het moeilijk aan de bak te komen in de bouwwereld. In zekere zin werden we daardoor extra gestimuleerd om toch iets te blijven doen binnen ons vakgebied. Zodoende werd Kraak & Tack raadgevende ingenieurs en architecten opgericht. Een compact Rotterdams ingenieursbureau gespecialiseerd in zonlicht, daglicht en uitzicht in de gebouwde omgeving. Hiervoor richtten wij de site bezonningsingenieur.nl op. Anderzijds deden we architectuuropdrachten hoewel de economische situatie uitdagend was.

Zonlicht en slagschaduw op de kubuswoningen in Rotterdam.

Gestaag groeide onze opdrachtenportefeuille en deden we bezonningsonderzoek bij gebouwontwerp, vergunningstrajecten, aankoop van vastgoed en niet in de laatste plaats rechtszaken waarbij ontneming van licht en uitzicht een onderwerp van het geschil was. Zodoende traden we ook regelmatig op als deskundige partij in het tv-programma de rijdende rechter.

De meer consument-achtige vragen over bijvoorbeeld bezonning in en om huis bij aankoop van vastgoed gaf ons nieuwe ideeën. Hoe interessant zou het zijn als we voor hen zonlicht visualiseren en zonuren uitrekenen. En om dat op een meer laagdrempelige manier aan te bieden dan voorheen.

Vandaag de dag staan we te trappelen om ons nieuwe initiatief te lanceren; Hoeveelzon.nl. Een unieke site met bezonnings-gerelateerde digitale producten voor meer inzicht en kennis in en om jou (droom)huis. Dus mocht je op zoek zijn naar dergelijk hulpmiddel dan ben je bij ons aan het goede adres.