Loading...

Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoeveel ervaring heeft hoeveelzon.nl met dit soort producten?

Wij hebben als ingenieursbureau (bezonningsingenieur.nl) jarenlange ervaring met bezonnings-, daglicht- en uitzichtonderzoek. Wij hebben kennis opgebouwd bij het maken van bouwplannen en tijdens rechtszaken.  Hierdoor voeren wij het productieproces zo efficiënt mogelijk uit.  Als initiatiefnemers maken wij nu producten voor huis-tuin-en-keukengebruik.

Wat is een 3D-model en hoe precies wordt deze opgezet?

Om de zonnestanden te kunnen simuleren maken wij gebruik van een 3D-model. Je kunt dit voorstellen als een digitale maquette van de omgeving.

Bij voorkeur ontvangen wij kloppende  tekeningen van je woning. Deze gebruiken wij voor het maken van een 3D-model. Wij gebruiken het  Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) voor omliggende bebouwing en eventuele bomen. Dit is een bestand met voor heel Nederland gedetailleerde en precieze hoogtegegevens. Dit is tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Verder gebruiken we waar mogelijk google maps en streetview om je situatie te bekijken. Wij gaan uit van de meest actuele voorhanden gegevens.

Als je geen tekeningen hebt dan gebruiken wij het AHN en eventueel andere gegevens die je hebt meegestuurd (bijvoorbeeld foto`s).

Wat wordt er in het 3D-model standaard meegenomen?

Het uitgangspunt is om alle relevante bebouwing mee te nemen in het 3D-model. Verder gaan wij uit van aanbouwen en schuttingen met een hoogte van 1,8 m op het achtererf. Aanvullend kun je ook voor bomen kiezen. Bij bladverliezende bomen hanteren wij een globale bladperiode.  Een schuur of tuinhuisje nemen wij in principe niet mee.

Welke gegevens zijn benodigd om een bestelling te kunnen doen?

Vul je bestelformulier in dan zie je welke gegevens gevraagd worden. Dit is dus afhankelijk van welk product je kiest.

Hoe worden afmetingen van bomen bepaald?

De hoogte en kroondiameter bepalen we aan de hand van data uit het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN). Eventueel ook aangevuld met data uit Googlemaps.

Hoe zit het eigenlijk met bewolking?

De producten bezonningsstudie en zon in tuin berekening gaan wij uit van een onbewolkte dag. Het simuleren van bewolking op een willekeurige plek is per peildatum niet mogelijk. In de tabel met zonneschijnduur (gebaseerd op gegevens van het KNMI) krijg je een idee van de verhouding bewolkt  en onbewolkt. Bij het product opbrengst zonnepanelen berekenen per maand gaan wij wel uit van de afwisseling van bewolking en zon op basis van klimaatgegevens.

Ik heb een klacht, wat te doen?

Dat vinden wij vervelend om te horen. Stuur dan jouw klacht aan mijnbestelling@hoeveelzon.nl . Doe dit onder vermelding van je referentienummer met de tekst “klacht”.

Kan ik bij vragen contact opnemen?

Staat het antwoord op je vraag niet in de FAQ dan kun je via het contactformulier je vraag stellen. Wij voeren bestellingen uit die binnenkomen via het bestelformulier. Jouw bijgevoegde gegevens worden gecheckt op volledigheid. Mocht er nog informatie nodig zijn dan nemen wij contact op.

Ik wil een tuin aanleggen, welk product is geschikt?

Heb je twijfels over de bezonningsduur in je tuin of op het balkon en je wilt de beste plek voor je terras of planten dan geeft de zon in tuin berekenen veel duidelijkheid. Planten hebben een verschillende zonlichtbehoefte. Je ziet exact welke plekken passend zijn.

Als je er zeker van wilt zijn op welk moment van de dag er zon is op een bepaald deel in je tuin of op het terras dan is een bezonningsstudie een goede aanvulling. Je ziet van wanneer tot wanneer er direct zonlicht is. Je kunt ervoor kiezen om het voorjaar en de zomer in beeld te laten brengen. Immers dan is de meest aangename tijd in het jaar om buiten te zitten.

Ik wil een woning kopen en wil weten hoe zonnig deze is, welk product is geschikt?

Om een goede indruk te krijgen van de schaduwwerking in en om de woning gedurende de dag heb veel aan een bezonningsstudie. Je kunt er voor kiezen om de ramen van de begane grond mee te nemen. Zo weet je wanneer er zonlicht in je woonkamer kan binnentreden. Ook kun je hiermee antwoord krijgen of je bijvoorbeeld avondzon kunt verwachten op je terras.

Wil je exact weten hoeveel zon je in je buitenruimte krijgt dan heb je veel aan een zon in tuin berekenen.

 

Producten / Bezonningsstudie

Hoe werkt het?

Op de productpagina vind je een toelichting en een voorbeeld.

Wordt er rekening gehouden met winter- en zomertijd op de te kiezen peildata?

Ja, Wij gaan uit van de Midden-Europese tijd of UCT+1 als wintertijd en zomertijd een uur later.

Zijn de 3D-beelden gebaseerd op de zonnestanden die bij mijn opgegeven locatie horen?

Ja, Wij gaan uit van de exacte lengte- en breedtegraad van jouw opgegeven locatie.

Worden de beelden in zonnetijd of kloktijd weergegeven?

Kloktijd. Dit is de tijd zoals de klok die aangeeft.

Producten / Zon in Tuin Berekenen

Hoe werkt het?

Op de productpagina vind je een toelichting en een voorbeeld.

Hoe precies is de bezonningsduur berekend?

Op ieder meetpunt (alle meetpunten vormen het rekengrid) stellen wij om de 5 minuten vast of er zon op valt. Hieruit volgt de totale bezonningsduur op alle afzonderlijke meetpunten welke 0,5 meter uit elkaar liggen. De bezonningsduur kan je dus per meetpunt aflezen.

Wat zegt de bezonningsduur?

Het geeft weer hoeveel bezonning (direct zonlicht) mogelijk is in de tuin op op het terras. Je kunt bepalen wat de kwaliteit is van bezonning. Planten hebben een verschil in behoefte aan zonlicht. Met de berekening kun je bepalen waar de planten kunnen staan.

Wanneer is er sprake van voldoende bezonning, zijn hier maatstaven voor?

Ja. Voor buitenruimten kun je uit de berekening bepalen wat de kwaliteit van bezonning is. Tevens waar je planten kunt zetten die voldoen aan hun zonlicht behoefte.

Wil je jouw situatie in je woning laten beoordelen dan kan ons ingenieursbureau bezonningsingenieur.nl jou hierbij helpen. Wij hebben ruime kennis en ervaring met richtlijnen voor bezonning en daglicht.

Is dit product geschikt om met een bouwplan in te dienen voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor bijvoorbeeld een dakopbouw?

Nee, Dit vraagt om maatwerk.  Ons ingenieursbureau bezonningsingenieur.nl heeft hier veel expertise in en helpt jou graag verder. Op onze dienstenpagina over bouwplannen leggen wij uit wat wat wij voor jou kunnen doen.

Ik ben partij in een rechtszaak en mijn advocaat stelt voor om een bezonningsonderzoek in te zetten. Is dit product hiervoor geschikt?

Nee, Dit vraagt om maatwerk.  Ons ingenieursbureau bezonningsingenieur.nl heeft hier veel expertise in en helpt jou graag verder. Op onze dienstenpagina over schaduwhinder leggen wij uit wat wat wij voor jou kunnen doen.

Bestellingen

Hoe weet ik of mijn bestelling is geaccepteerd?

Je ontvangt altijd een bevestiging per e-mail nadat je de bestelling hebt afgerond. Bekijk voor de zekerheid je spambox.

Ik heb een fout gemaakt, Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Dit kan op twee manieren:

  • Cancel de opdracht binnen 24 uur (zie FAQ punt 3 hieronder) en bestel opnieuw.
  • Stuur binnen 24 uur na de bestelling een mail aan: mijnbestelling@hoeveelzon.nl onder vermelding van je referentienummer met de tekst “bestelling wijzigen”. Geef aan wat je gewijzigd wilt hebben. Aan deze optie zijn meerkosten van 7,50 EUR incl. BTW verbonden. Wij sturen je binnen 24 uur een factuur.

Kan ik mijn product ruilen of van de aankoop afzien?

Je kunt binnen 24 uur afzien van je bestelling zoals in onze algemene voorwaarden staat vermeld. Het aankoopbedrag storten wij binnen 14 dagen terug.

Wanneer kan ik mijn product verwachten?

De standaard levertijd is 5 werkdagen. Deze gaat in op het moment dat je de bestelling hebt afgerond en betaald. Tegen een meerprijs kan je ook voor een spoedlevering van 3 werkdagen kiezen.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen, wat nu?

Mogelijk is deze in je spambox terecht gekomen. Zo niet, stuur een mailtje naar mijnbestelling@hoeveelzon.nl onder vermelding van je referentienummer met de tekst “Bestelling niet ontvangen”.  Dan zullen wij het product zo spoedig mogelijk opnieuw sturen.

Kan ik het product ook geprint ontvangen?

Nee. Deze service bieden wij helaas niet voor je aan.

Worden mijn gegevens veilig behandeld?

Ja. De website is een beveiligde omgeving. Al jouw gegevens worden versleuteld verzonden. Kies je voor online betalen met iDeal dan verzenden wij de gegevens naar jouw bank. Mollie zorgt voor de financiële afhandeling van jouw bestelling. De betaling gaat via Mollie aan Kraak & Tack raadgevende ingenieurs architecten.

Zijn de getoonde prijzen inclusief 21% Btw?

Ja. De prijzen die je ziet zijn inclusief 21% BTW.