Loading...

Bezonningsstudie

Laat jou in scherpe (bewegende) 3D beelden zien hoe laat en waar de zon ter plaatse van een door jou gekozen adres schijnt.

Bezonningsstudie

Je vraagt je af hoeveel zon of schaduw er in een tuin of op een gevel valt. Misschien omdat je een andere woning of appartement op het oog hebt of twijfelt over de bezonning door de aanwezigheid van een gebouw of bomen.

Als je in het kader van bouwplannen of hinder een bezonningsonderzoek nodig hebt dan kan je het beste contact opnemen met ons ingenieursbureau de bezonningsingenieur Het gaat dan vaak om het 3D inzichtelijk maken van meerdere situaties zoals de bestaande en geplande.

Als je op zoek bent naar ruimtelijke visuele inzichtelijkheid van de hoeveelheid bezonning in een door jou gekozen tuin dan is dit product bij uitstek geschikt. Lees verder of bestel direct.

 

Voorbeeldfragment afbeeldingen Voorbeeldfragment film

 

Bestel hier

Vanaf 295 Euro incl. 21% Btw

 

 

Een bezonningsstudie is een digitale simulatie van zonnestanden op basis van een 3D model van jouw woning en directe omgeving. Het model hebben we aan de lengte en breedtegraad van jou locatie gekoppeld en gebruiken we als basis. Anders gezegd wordt op verschillende data de schaduwval en het zonlicht bij huis en tuin visueel inzichtelijk gemaakt. Je ontvangt van ieder daguur een afbeelding in een duidelijk PDF overzicht waar je doorheen kunt scrollen. De buitenruimten zijn voorzien van een 1m x 1m raster voor optimaal aflezen en meten. Je kan hierbij ook kiezen voor een een filmpje met een interval van 15 minuten.

De afbeeldingen of het filmpje maken we met behulp van de programma’s Sketchup Pro en V-ray. Het zijn wereldwijd bekende programma’s onder professionals van architecten tot industrieel ontwerpers. Door het zogenaamd renderen van de 3d afbeeldingen krijg je naast de zon en schaduwval een realistische weergave van de lichtintensiteit en kan je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen  ochtendzon en middagzon. 

Inzicht in bezonning

Het is natuurlijk mogelijk om op basis van de oriëntatie van je tuin de zonnestanden profesorisch te bepalen. Bebouwing of bomen in de directe omgeving kunnen die inschatting lastiger maken. Daarbij zijn er nog andere ruimtelijke factoren zoals bijvoorbeeld de verhouding tussen de hoogte van je woning en afmetingen van de tuin. En het verschil in zonshoogte en van de zonnebaan door het jaar heen waardoor de hoeveelheid zonlicht door het jaar steeds verandert.

De bezonningsstudie is ideaal om snel inzicht te krijgen in hoe de zon en schaduw door diversen dagen heen verloopt. Bij aankoop van vastgoed is het vaak lastig in te schatten hoeveel invloed de directe omgeving op de bezonning van een tuin of gevel heeft. Dit geldt ook vaak wanneer je bijvoorbeeld een zelfbouwkavel overweegt of een optie op  een nog te bouwen nieuwbouw woning hebt. Als verkoper van een woning  kan je  uiteraard ook potentiële kopers ruimtelijke inzichten geven in de bezonningssituatie.

Beleef de plek binnen korte tijd door de maanden of seizoenen heen of zoom in op een bepaald tijdstip waar je benieuwd naar bent. Iets wat tijdens een bezichtiging waar er allerlei zaken op je afkomen best lastig kan zijn.

 

Bouwkundige tekeningen aanleveren?

Het 3D model van je woning, tuin en omliggende bebouwing wordt op basis van het Actueel hoogtebestand Nederland opgezet. Dit is een samenwerking tussen de Waterschappen, Provincies en Rijkswaterstaat met als doel het vervaardigen van een digitaal hoogtebestand (over het AHN) . Verder gebruiken we waar mogelijk google maps om je situatie te bekijken.

Wat we van jou kunnen vragen zijn wat foto`s van bijvoorbeeld een achtergevel als dat op basis van je keuzes nodig is. Dat wordt vanzelf duidelijk in het bestelformulier. Uiteraard is het ook handig als je kloppende tekeningen van je woning kan toevoegen. Dit is bij bestaande bouw niet verplicht maar mocht je ze hebben dan bieden we een korting aan op je bestelling. Je gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden om je bestelling te maken.

 

Bezonningsstudie online bestellen

Aanvragen kan direct online via het formulier. Deze is overzichtelijk opgezet en leidt je langs diversen keuzemogelijkheden voor een bestelling op maat. Kies de periode in het jaar die je in beeld wil hebben met behulp van onze tips, wel of geen bomen en meer. De kosten voor een standaard bezonningsstudie voor rijtjeshuizen (in één situatie) bedragen 295 euro inclusief Btw. Na je bestelling gaan wij aan de slag en checken de meegestuurde gegevens op bruikbaarheid.  Mocht je er niet uitkomen dan kan je dit aanvinken zodat we je terug kunnen bellen om te helpen. Zodoende lopen we samen je bestelling door en zorgen ervoor dat deze in orde wordt gemaakt. Zijn je meegestuurde gegevens bruikbaar dan ontvangt een factuur en zodra de betaling is voldaan, plannen wij de opdracht in en ontvang je de bestelling per e-mail volgens de afgesproken levertermijn.

Bestel hier