Loading...

Opbrengst zonnepanelen per maand berekenen

Geeft jou antwoord op de vraag wat de opbrengstpotentie is van de zonnepanelen op jouw dak.

opbrengst zonnepanelen per maand berekenen

Duurzaamheid is inmiddels echt een serieus begrip geworden in ons land. Veel mensen verduurzamen momenteel hun woning of krijgen hiermee te maken. Zo is ook de markt voor zonnepanelen enorm geworden en is er een groot aanbod bij een grote vraag.

Je vraagt je misschien af hoeveel opbrengst zonnepanelen kunnen opleveren omdat je deze van plan bent aan te schaffen of een andere woning of appartement op het oog hebt. Dan kan het voordat je investeert erg nuttig zijn de opbrengst van zonnepanelen per maand en per jaar te berekenen. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige onafhankelijke berekening waarbij de direct omliggende belemmerende bebouwing  zo nodig wordt meegerekend dan is dit product bij uitstek geschikt.

Als je in het kader van hinder een onderbouwend onderzoek nodig hebt dan kan je het beste contact opnemen met ons ingenieursbureau de bezonningsingenieur. Het gaat dan vaak om het 3D inzichtelijk maken van meerdere situaties zoals de bestaande en geplande.

Lees verder onder de afbeelding of bestel direct.

 

Voorbeeldfragment volgens een legplan

Voorbeeldfragment van een maximaal vol gelegd dak

 

Maak en bestel

Vanaf 275 Euro incl. 21% Btw

Hoe berekenen wij de opbrengst van zonnepanelen?

Voor de zonnepanelen opbrengst berekening maken we een digitaal 3D omgevingsmodel van jouw woning en als nodig de omliggende bebouwing en bomen. Het model koppelen we aan de juiste lengte en breedtegeraad en dient als basis voor de berekening. Vervolgens gebruiken we jouw legplan om het aantal zonnepanelen en de juiste posities te bepalen.

Naast de jaaropbrengst gaan wij de opbrengst van de zonnepanelen  per maand berekenen. Bovendien zie je de opbrengst per zonnepaneel op een duidelijke afleesbare afbeelding. Dit gebeurt op basis van klimaatgegevens en zowel het directe (zon) als indirect licht. Als je een legplan en paneelspecificaties hebt dan kunnen wij daarmee de potentiële opbrengst zonnepanelen berekening maken.

Zo niet dan gaan wij de opbrengst van de zonnepanelen berekenen bij een maximaal vol gelegd dak met standaard paneelspecificaties. Dit wil zeggen van alle platte daken of schuine dakvlakken van je woning die west, zuidwest, zuid, zuidoost of oost georiënteerd zijn. Je kunt zo zelf bepalen welke en hoeveel panelen je nodig hebt om aan je energie behoefte te voldoen en weet je dus precies waar je aan toe bent.

Over het algemeen krijg je bij diversen aanbieders van zonnepanelen een indicatie van de opbrengst bij een offerte aanvraag. Als hierover om wat voor reden dan ook twijfel bestaat biedt onze berekening ook uitkomst. Het kan gebeuren dat omgevingsbelemmeringen zoals hoge bebouwing en bomen niet zijn meegerekend of dat opbrengstcijfers zijn gebaseerd op een vrij ruwe berekening of bepaling. Dan staan wij klaar om jouw situatie te berekenen.

De berekening wordt uitgevoerd met behulp van ons script wat draait op het gevalideerde softwarepakket Radiance en Energy plus. Hiermee is het mogelijk diversen soorten simulaties van zonlicht te maken. Radiance is ontwikkeld aan het Amerikaanse Berkeley Lab en het Construction Engineering Research Laboratory (CERL) en is binnen de bouwfysische wereld al jarenlang een begrip.

Gegevens 3D model

Het 3D model wordt op basis van het Actueel hoogtebestand Nederland opgezet. Dit is een samenwerking tussen de Waterschappen, Provincies en Rijkswaterstaat met als doel het vervaardigen van een digitaal hoogtebestand (over het AHN) . Verder gebruiken we waar mogelijk google maps om je situatie te bekijken.

Wat we we van jou kunnen vragen zijn wat foto`s van bijvoorbeeld bomen als dat op basis van je keuzes nodig is. Dat wordt vanzelf duidelijk in het bestelformulier. Uiteraard is het ook handig als je een legplan en kloppende tekeningen van je woning kan toevoegen. Dit is niet verplicht maar mocht je ze hebben dan bieden we een korting aan op je bestelling. Je gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden om je bestelling te maken.

Onder veel gestelde vragen kan je meer informatie terugvinden.

 

Opbrengst zonnepanelen per maand berekening bestellen

Het bestelformulier begeleidt je op eenvoudige wijze naar een opbrengstberekening op maat. Het aanleveren van een legplan is aan te raden maar niet verplicht. Na je betaling gaan wij aan het werk en ontvang je een document in pdf-formaat per e-mail. Mocht je er niet uitkomen dan kan je dit aangeven zodat we je terug kunnen bellen en helpen.

 

Maak en bestel